lauantai 21. tammikuuta 2012

Here we go again!

Jaahas, saapa nähdä, onko tällä blogilla enää yhtään lukijaa, kun aggressiivisen alun jälkeen olen pitänyt toista kuukautta hiljaiseloa. Olin joululoman seudun, eli virallista äitiyslomaa edeltävät viikot töissä terveyskeskuksessa ja tuo työ vei mehut niin totaalisesti, etten iltaisin jaksanut edes avautua mistään. Eikä työasioista tilittäminen blogissa nyt muutenkaan ole ehkä ajatuksista fiksuin.

Virallinen äitiysloma alkoi siis 9.1.2012, mutta käytännössä tämä ei ole vielä näkynyt arjessani mitenkään. Koulun puolesta käytävänä olisi vielä n. 14 psykiatrian ryhmäopetusta (joista tähän mennessä neljä lusittu), ennen kuin ipanan suvaitsisi saapua. Viimeisin noista opetuksista on 15.2. lasketun ajan ollessa 13.2., joten jännä nähdä, saanko kaiken käytyä. Jos ipana on tullut äitiinsä, ei se kyllä paljon kuuntele kainoja toivomuksiani syntymisajankohdan suhteen :P

Jännä nähdä, mihin suuntaan tekstini kallistuvat äitiyshoureitteni keskellä. Kaikki työhön liittyvä kiinnostaa tällä hetkellä äärettömän vähän, ja mielummin lueskelen sisustuslehtiä ja pesen vauvanvaatteita. Miehen kanssa bongasimmekin tulevalta kotipaikkakunnaltamme työn alla olevan kerrostaloasunnon, jonka varasimme, ja nyt olen ihan fiiliksissä miettinyt asunnon tulevia sisustusratkaisuja. Voi olla, että niistä tulee lisää kirjoittelua myöhemmin.

Yksi jännittävä uutinen alaani liittyen julkaistiin surullisenkuuluisan Valviran sivuilla. Kyse on lyhykäisyydessään siitä, että tietyt kurssit suoritettuaan lääketieteen opiskelija on oikeutettu työskentelemään lääkärin sijaisena ja tätä työskentelyoikeutta lähes kaikki medisiinarit hyödyntävät. Lisensiaatiksi valmistumisen jälkeen tulee Valvirasta johtuen kuitenkin n. viiden päivän aukko, jolloin lääketieteen lisensiaatti ei ole enää opiskelija, muttei ole saanut vielä Valviran virallista laillistustakaan, joten lain mukaan tämä lisensiaatti ei ole myöskään oikeutettu työskentelemään lääkärinä. Näin ollen joka vuosi valmistuvat 600 lääkäriä joutuvat viikon pakkolomalle tästä omituisesta lakipykälästä johtuen. Kun ajatellaan, että suurin osa (vaikka nyt 500 näistä valmistuvista) menisi töihin terveyskeskukseen, ja vastaanottoaika olisi vaikka puoli tuntia, tulee tämän lakipykälän johdosta 37 500 lääkäriajan vaje terveyskeskuksiin :D MIETTIKÄÄ, ja vielä itketään terveyskeskusten lääkäripulasta!

No, hauskintahan tässä on se, että ilmeisesti systeemi on kussut jo vuosikausia, ja vasta nyt tämä asia on huomattu. Itse asiassa koko juttu lähti liikkeelle siitä, että valmistumisinfossamme yksi kurssilaisemme kysyi, saako LL-tutkinnon suoritettuaan työskennellä, ennen kuin virallinen Valviran laillistamispäätös on tullut, ja vastaus oli, että totta kai. No, kun tätä asiaa sitten lähdettiin Valvirasta selvittelemään, niin sielläkin herättiin, että "ei helvetti, ei muuten saakaan". Näin ollen Valviran kontolla on aika monta kymmentä valelääkärin työvuotta, jos ajatellaan, että männävuosina tällaisesta ei ole ollut hajuakaan. Tähän, niin kuin moneen muuhunkin Suomen yhteiskunnalliseen erityispiirteeseen pätee klassinen sananparsi "kaikki muu on paskaa, paitsi kusi".

Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa ja jatkaa Koti ja Keittiön lukemista. Seuraavassa blogipostauksessani aion haukkua Vauva-lehden! Pysykää kartalla, keitä vielä mukana on ;)

1 kommentti:

  1. Voi kuule täällä ainakin yksi lukija odottelee mielenkiinnolla tulevia tekstejäsi. Miellellään kuulisin myös oman tarinasi miten ajauduit kyseiselle alalle ja mitä mieltä olet opetuksesta.

    VastaaPoista