lauantai 19. marraskuuta 2011

Oikeusmurha.

Oikeastaan tämä teksti olisi pitänyt kirjoittaa eilen, mutta nukahdin sohvalle illalla ja heräsin vasta aamuyöllä, niin jäi tekemättä.

Kaveriani on kohdannut oikeusmurha täällä lintukodossa, kaupungissa, jossa toriremontti ja "linjurikuskien taukotilat" ajavat yhteisen hyvän edelle budjettia suunnitellessa. Kävi nimittäin niin, että kaverini oli jättänyt autonsa yksisuuntaisen kadun varteen parkkiin, kuten aina ennenkin. Vakkaripaikka hänellä oli, koska oli asukaspysäköintiluvan hankkinut ja siitä kuutisen kymppiä maksanut. Kuitenkin suuressa viisaudessaan tämä nimenomainen yksisuuntainen kadunpätkä päätettiin muuttaa yön aikana kaksisuuntaiseksi ja järjestää heti aamu kahdeksalta parkkipirkot keräämään kolmekymppiä per väärään suuntaan pysäköity auto. Ja jotta kenellekään ei jäisi sellaista käsitystä, että kyse oli vain huonosta tuurista, eikä tarkoitushakuisesta rahastamisesta, niin pysäköinninvalvojat tekivät useita kierroksia saman päivän aikana, ja kun tämä kaverini oli sakkolapun auton tuulilasista poistanut viedäkseen sen kotiin, oli tilalle ilmestymässä jo toinen lappu. Onneksi kaverini ehti tavoittaa sakkoa kirjoittavan pysäköinninvalvojan ja kertoa, että kiitos, yksi riittää.

No tottahan toki kaverini tästä valitti, koska miten kukaan olisi voinut ennakoida muuttuvat liikennejärjestelyt, jos niistä ei mitenkään tiedoteta. Vastalause yllätys yllätys hylättiin, liitteenä väärään suuntaan pysäköidystä autosta otettu valokuva perusteluna ja maininta, että muuttuvista liikennejärjestelyistä on tiedotettu (siinä aiemmin dissaamassani paskassa) paikallislehdessä ja (keski-iältään 70-vuotiaiden kuuntelemassa) paikallisradiossa. Että näin tämä homma toimii tässä sivistyskaupungissa. Olen niin lähdössä täältä mäkeen heti, kun opinnot on saatu loppuun.

Mutta se eilisessä päivässä oli hyvää, että tentissä osui tärpit kohdalleen. Muuten kyllä oli aika ankeaa, perjantai-illalliseksikin söin pelkkää maksalaatikkoa, kun mies lähti toiseen kaupunkiin töihin, enkä yksin jaksanut mitään kivempaa kokkailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti